top of page
Iris

Iris Ackerman

Annick

Annick Mantoua

Femke

Femke Helgers

laura.jpeg
Laura

Laura Termeer

Met een brede achtergrond op het gebied van duurzaamheid ben ik werkzaam als consultant om de energietransitie te versnellen. Sinds oktober ben ik bestuurslid bij SEE Network. 


Mijn tips>>>
KIJKEN Expositie in fotomuseum Foam: On Earth – Imaging, Technology and the Natural World brengt werk bijeen van 27 hedendaagse kunstenaars die door middel van innovatieve beeldstrategieën reflecteren op de relatie tussen de mens, techniek en de natuur. 
LEZEN Het boek “Spiegel van de natuur” kan ik iedereen aanraden.
ETEN Een kennis van mijn familie heeft me ooit in Italië het recept “melanzane alla parmigiana” op traditionele wijze leren koken.
VOLGEN De podcast van Club Groeneveld!

Esther.jpeg
Esther

Esther de Graaf

Ik ben een verbinder, zowel op mens als op inhoud. Hiermee draag ik graag bij aan een wereld waarin iedereen zijn of haar potentieel kan leven. Binnen SEE zet ik mij in voor inspirerende events die aanzetten tot anders denken en anders doe. Daarnaast richt ik mij op het opzetten van strategische partnerships.

Mijn tips>>>
KIJKEN Netflix docu’s en series (uiteenlopend) en wie is de mol
LEZEN De waarde van alles Mariana Mazzucato,
ETEN Sushi
VOLGEN Te veel om op te noemen.

Iris (1).jpg
Iris

Iris Grobben

Werkzaam als adviseur bij Dr2 New Economy met als doel de transitie naar een nieuwe economie te versnellen, met een focus op meervoudige waardecreatie. Verkozen tot Duurzame Jonge 100 van 2020 en voorzitter van SEE network.

Mijn tips >>>
KIJKEN Kiss the Ground, over het belang van het regenereren van onze gronden. Met de prognose dat we nog maar 60 oogsten te gaan hebben, groeit de urgentie met de dag!
ETEN Israelisch bij Neni op het Stadionplein.
LEZEN De meeste mensen deugen, Rutger Bregman en Sapiens, Yuval maar ook Milan Kundera met de ondraaglijke lichtheid van het bestaan.

VOLGEN DAMN HONEY! De podcast over eigentijds feminisme en gelijkheid.

Karen Kammeraat
Karen

Karen Kammeraat

Ik heb een achtergrond in ontwikkelingssamenwerking, met ondernemerschap en economische ontwikkeling als specialisatie. Het raakt me dat zoveel werkende mensen te lage lonen krijgen om van te kunnen leven en daarom is mijn missie het bijdragen aan een eerlijk inkomen voor iedereen. 


Mijn tips>>>
KIJKEN Series en films die me aan het denken zetten (Nu: When They See Us!) en ter ontspanning
LEZEN Boeken die me aan het denken zetten zoals die van Harari, Tim Fransen en het Zelfverwoestingsboek. En boeken over mindfulness (Why Buddhism Is True).
ETEN Al 25 jaar vegetarisch en ik probeer steeds meer veganistisch (moeilijk).

VOLGEN De Correspondent.

nishant.jfif
Nishant

Nishant Parekh

Nishant is a sustainability professional with 8+ years’ of experience. He has worked across diverse industries like energy, chemical and financial services. He is currently working at Philips on the circular economy program. SEE board member Events.

Mijn tips>>>
KIJKEN Science Fiction films like Interstellar and films on geniuses like The men who knew infinity.
LEZEN Latest reading list includes Deep Work (Carl New Port), Cradle to Cradle (William McDonough), Factfulness (Hans Rosling) and Soccernomics (Simon Kuper).
ETEN Self-cooked Indian cuisine
VOLGEN No one

vvrRIRKS_400x400.jpg
Arine

Arine van Heeswijk

SEE boardmember events.

Mijn tips>>>
KIJKEN 
LEZEN 
ETEN e
VOLGEN 

photo.jpg
Iris

Iris Ackerman

Werkzaam als marketeer voor duurzame merken. Nu tijdelijk voor het Seaweed Center in Zanzibar, waar lokale vrouwen volledig natuurlijke skincare producten van zeewier maken.

Mijn tips >>>
KIJKEN The True Cost. Ook al is deze film al wat ouder, The True Cost zou ik zeker aanraden. De film opent nog verder je ogen over onze kleding industrie en geeft inzicht waar verbetering mogelijk is en wat je dus ook zelf kunt doen. Er zijn nog steeds zoveel misstanden gaande, dus vooral kijken! 
ETEN bij Asmara Eetkunst Een nog vrij onbekende plek in Amsterdam, waar je heerlijk Ethiopisch en ook fijn vegetarisch kunt eten. 
LEZEN Op dit moment lees ik: Vind je Ikikai, het vervolg op Ikigai. Beide boeken zijn heel interessant omdat het eerste deel inzicht geeft in de redenen van bestaan en het tweede deel biedt concrete tools om op zoek te gaan naar je eigen Ikigai (levensdoel).

thumb_DSC_0904_1024.jpg
Annick

Annick Mantoua

Altijd bezig om waar mogelijk een bijdrage te leveren aan een meer duurzame en sociale wereld. Ook vanuit mijn werk. Vanuit mijn eigen Social Business zet ik zelf projecten op en breng ik bestaande initiatieven en organisaties een stap verder. Sinds februari 2018 ben ik werkzaam voor Closing the Loop en zet ik mij in om de huidige dienstverlening te optimaliseren en de organisatie gereed te maken om op te kunnen schalen.


Mijn tips>>>
KIJKEN onlangs keek ik de documentairefilm Human van Yann Arthus-Bettrand. Indrukwekkend en heel mooi gemaakt
LEZEN op dit moment Value Proposition Design Alexander Osterwalder. Handig en leuk boek voor optimalisatie van dienstverlening. 
ETEN Koreaans bij Hwa Won, Khan of restaurant Korea in Buitenveldert. Ook een goede plek voor een bibimbap lunch!

1 - Femke Helgers.jpg
Femke

Femke Helgers

Werkzaam als consultant op de duurzaamheidsafdeling van PwC waar ik organisaties help in het meetbaar maken van hun impact op de maatschappij en het milieu. In het verleden betrokken bij SEE network als voorzitter en ondersteunend penningmeester bij One World.

Mijn tips>>>
KIJKEN 'Loving Vincent' - de eerste geschilderde film ter wereld. Ik was heel erg onder de indruk van de mooie beelden. 
LEZEN OneWorld magazine. Onafhankelijke journalistiek voor een duurzame wereld die aan zet tot (persoonlijke) verandering. Er zitten onderzoeken tussen waar je mond letterlijk van open valt. Of #oprodehakkeninAfrika het persoonlijke verhaal van Chantal Heutink
ETEN Shakshuka met geitenkaas is momenteel mijn favoriete vegetarische gerecht. 
VOLGEN de Purpose People videoportretten van MaatschapWij en Kees Klomp waarin betekenisvolle ondernemers hun verhaal vertellen.

Mel-Picture-186x186.jpg
Melanie

Melanie Wijnands

Ik werkt als communication manager bij Circle Economy en wil hiermee bijdragen aan een eerlijkere en duurzamere wereld.


Mijn tips>>>
KIJKEN Think DIF Festival van the Ellen Macarthur Foundation. Elk jaar organiseren zij een gratis online festival met als doel om de circulaire economie vanuit verschillende invalshoeken te belichten en mensen te inspireren aan de transitie bij te dragen. 
LEZEN Homo Deus. In dit vervolg op Sapiens beschrijft Yuval Noah Harari waar we als mensheid naartoe gaan, mede beredeneerd vanuit onze geschiedenis, inzicht in menselijk gedrag, cultuur en de huidige megatrends. 
ETEN Alles van de Vegetarische Slager

sophie vocht.jpeg
Sophie

Sophie de Vocht

Sophie is gepassioneerd over de mogelijkheden van de circulaire economie en wil een bijdrage leveren aan een toekomstbestendige samenleving. Dit doe zij door duurzame concept-ontwikkeling en realisatie op het gebied van product-innovatie en strategie. Sophie heeft een Design Academy achtergrond & houdt heel erg van wandelen in de bergen.


Mijn tips>>>
KIJKEN het werk van David Hockney, zijn werk is vanaf 1 maart te zien in de expositie Hockney - van Gogh
LEZEN De Afrikaanse krimi's van Deon Meyer
ETEN Deze groentepaella van Otto Lenghi

VOLGEN Laatst een hele leuke lezing bijgewoond van Kate Raworth van de Donut Economics

52161682_618574258571181_176375565756923
Marle

Marle Engbers

Marle is verkenner en fan van duurzame verandering en positieve bewustwording. Ze is betrokken geweest bij KlimaatGesprekken Amsterdam en Brandmanagement bij Bundles.


Mijn tips>>>
KIJKEN Interview van Ivo Niehe met Jaap Korteweg, over hoe hij opgroeide in een traditionele boerenfamilie tussen de koeien en uiteindelijk vegan butcher is geworden
LEZEN Sapiens voor radicale verdieping en voor degene die daarna behoefte heeft aan relativering: The Subtle Art of Not Giving a F* ;)
ETEN Restaurant Meneer de Wit heeft Honger in West: waar je proeft dat borden met liefde en geduld zijn gevuld

VOLGEN The School of Life (Youtube & Instagram)

Laurens Fairf.jpg
Laurens

Laurens van Dort

Laurens was spreker op het Start Slow event.

Als ondernemer probeer ik op een positieve manier de wereld te verduurzamen. De afgelopen jaren heb ik hard gewerkt om twee verfmerken in de markt gezet; fairf en Mommy Paint. Fairf won in 2018 de ASN-Bank wereldprijs. 


Mijn tips>>>
KIJKEN VPRO reisprogramma’s van Stef Biemans of Somebody feed Phil op Netflix. 
LEZEN Mijn moeder, Evelien van Dort schrijft echt fantastische kinderboeken. Deze kan je ook als volwassen mens lezen om je fantasie weer eens te prikkelen. 
ETEN Ik ben echt dol op falafel. Ik heb zelfs een eigen falafel kraam opgezet genaamd; falafel in je waffel. Alle producten vers en uiteraard met een kleurrijke branding. 

Anne Jet.png
Anne Jet

Anne Jet Niermeijer

Anne Jet was spreker op het Start Slow event en is CSR manager bij Corendon.


Mijn tips>>>
KIJKEN Jane, over Jane Goodall.
LEZEN Grand Hotel Europa van Ilja Pfeiffer. Prachtig boek over de hang naar geschiedenis binnen Europa, (massa)toerisme en hoe Europa langzaamaan verandert in het recreatiepark van de rest van de wereld.
ETEN CHOUX op de Piet Heinkade in Amsterdam. Heerlijk eten met fantastische bijpassende natuurwijnen.

VOLGEN jezelf. Ik heb geen social media meer, behalve Linkedin. Ik ontvang nog een paar wekelijkse nieuwsbrieven, maar dat is het. Heerlijk die rust niet continu bezig te hoeven zijn met anderen en het gevoel te hebben dat je alles wat je doet moet delen met de rest van de wereld. Leven in het moment.

Laurens Fairf.jpg
Gezondheid

Simone Märtens

Simone doet niet liever dan organisaties helpen hun duurzame ambities te realiseren en ziet altijd kansen voor nieuwe verbindingen en samenwerkingen.


Mijn tips>>>
KIJKEN De film Down To Earth over een geweldige reis van een gezin met drie kinderen naar earthkeepers op diverse continenten.
LEZEN De verborgen impact van Babette Porcelijn Zij laat op duidelijke en luchtige wijze zien hoe je eco-positief kunt leven. 
ETEN Ik vond het erg gaaf om bij de SEE bijeenkomst De Culinaire Werkplaats te leren kennen, een food art restaurant. Bij de keuze van hun ingrediënten houden zij rekening met de toekomst.

VOLGEN @The_Pollinators. Zij zorgen er op een laag-

drempelige en leuke manier voor dat bijen en vlinders voldoende voedsel hebben.

Wies_Foto 1814.jpg
Wies

Wies Schellart

Als zelfstandig consultant en project manager help ik bedrijven om duurzaamheid in hun organisatie te implementeren. Met advies over wat kan en wat werkt. En met project (bege)leiding om het met mensen in de organisatie ook te realiseren. 


Mijn tips>>>
KIJKEN World Press Photo Nieuwe kerk Amsterdam. . Elk jaar weer een veelzijdige inkijk en doorkijk in realiteit van alles wat deze wereld ons biedt. 
LEZEN MVO doe je zo van Carola Wijdogen. Concreet, realistisch en gestructureerd. Of Japke Bouma, Ga lekker zelf in je kracht staan, omdat het gaat over alle opgeklopte, holle taal, trends en druk doen op kantoor, i.p.v. het echte werk wat gewoon gedaan moet worden. 
ETEN Bij Instock (Den Haag, Amsterdam, Utrecht)
VOLGEN Sophie Wisbrun.. Ze heeft een maand lang elke dag een ‘Doing Business Doing Good’ interview gebroadcast via t web. Gewoon allemaal georganiseerd vanuit haar drive en netwerk.

minimalist-marketing-marjet-wullink-500.
Marjet

Marjet Wullink

Minimalist Marketing bureau

SEO advies | Content strategie

Strategisch | Creatief | Analytisch

 

Mijn tips>>>

KIJKEN Moco Museum | Museum Voorlinden | Tropenmuseum | Outlander

LEZEN Marie Kondo | Waarom chinezen de tijd mee hebben | 

ETEN Eigen gemaakte pizza van mijn vriend | coconut cappuccino met een (beetje unvegan) croissant bij Il Momento

VOLGEN Mija Mija | minimalist_walls | SMPLskincare

Foto 11-08-18 15 21 01.jpg
Laura

Laura Snijder

Eigenaresse van de webshop Take it slow. Take it slow is een online store met duurzame modemerken voor de moderne bewuste vrouw (en man). 

 

Mijn tips>>>

KIJKEN  The True Cost , deze film was echt een eye opener voor mij. Ik heb ‘m inmiddels 3x gezien zodat het goed tot mij door gedrongen is hoe de fast fashion industrie in elkaar zit en dat ik dit niet meer in wil suporten. 

LEZEN Blog When Sara Smiles , Sara schrijft op een hele mooie en toegankelijke manier over slow fashion met een filosofische blik 

ETEN IK ben alle recepten uit het Lisa Goes Vegan Comfort Food kookboek aan het testen. Makkelijk en heel lekker! 

VOLGEN Sanny Zoekt geluk (op de baby spam na) een power vrouw die weet wat hard werken is maar daarnaast haarzelf niet voorbij loopt. ze geeft veel tips om mindful te blijven in een druk leven. 

robert.jpeg
Robert

Robert Okhuysen

Iemand met aandacht en zorg voor onze natuurlijke omgeving, die dit nu wilt gaan omzetten in een vast dienstverband binnen een Business Development rol.


Mijn tips>>>
7 transformaties: social, circulair, agriculture & food, urban

KIJKEN Planet Earth en ingestuurde you tube filmpjes over de Camino de Santiago (in 2018 zelf 3 maanden vanaf Utrecht gelopen naar Santiago de Compostella), houdt me nog dagelijks bezig :-)
LEZEN Drawdown, Zo Kan Het Ook, Jacobsstaf (Santiago pelgrimage)
VOLGEN Duurzaam Bedrijfsleven, IVN, Trees for All, World Animal Protection, Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page