top of page

21.5.19 // SEE Event Start Slow take-aways

Om ervoor te zorgen dat alle inspiratie van het SEE event - Start Slow niet verloren gaat, delen we hieronder graag een aantal take aways van de sprekers met je.

Linda Vermaat - TwentieFour

Linda vertelde ons over haar persoonlijke reis en hoe een ontmoeting in Cairo leidde tot een idee om de wereld kennis te laten maken met sociaal ondernemers. Dit leidde tot de documentaire Fix the World & Make Money die Linda samen met haar man Erik heeft geproduceerd.

Ondernemerschap is een vehicle for change maar een goed idee leidt nog niet altijd tot een succesvol bedrijf en Linda spoorde de deelnemers daarom aan om samen te werken, ideeën te delen en er zo voor te zorgen dat anderen je kunnen helpen. Ga ondernemen, maak fouten en leer hiervan. Dit kan zowel voor jezelf zijn als binnen een bedrijf. Ben een beetje gek, sta ergens voor en ben aardig, het glas is halfvol!

Anne Jet - Corendon

Hoe kun je reizen zo duurzaam mogelijk maken? Anne Jet vertelde ons hoe duurzaamheid al van jongs af aan een belangrijke rol in haar leven speelde. Zij ging aan de slag in een branche waarin kleine stapjes een grote impact kunnen maken. Anne Jet gaf de deelnemers mee dat je andere mensen mee kan krijgen in jouw visie door te laten zien dat je daadwerkelijk een verschil kan maken door te werken aan je voetafdruk, duurzaam te kopen, de samenwerking in de keten op te zoeken en bewuste keuzes te maken.

 

Laurens - Fairf

Voor Laurens werd het interessant toen hij erachter kwam dat een duurzaam business model ook gewoon een goed business model kan zijn waarbij impact op de eerste plaats staat. Laurens gaf de deelnemers mee dat je niet altijd harder kan rennen dat de markt. Duurzaam bewustzijn moet groeien en soms moet je geduld hebben om op het juiste moment te kunnen inspringen.

 

Wouter - Bundles

Voor Wouter is het maken van nieuwe connecties met externe en collega's een belangrijk onderdeel van zijn dagelijkse werk. Hoe neem je de kritische consument mee in jouw idee en zorg je dat ook een wasmachine de juiste (duurzame) emoties oproept? Wouter leerde de deelnemers dat data een belangrijke enabler is van zijn business model en kan zorgen voor duurzaam gebruik van apparatuur. Wouter is een change-maker die andere fabrikanten aan het nadenken zet met zijn business model.

 

Laura - Take it Slow

Laura gaf de deelnemers mee dat het belangrijk is om bewuste keuzes te maken wanneer het gaat over het kopen van kleding - koop alleen wanneer je het nodig hebt en zorg dat het van goede kwaliteit is zodat dat het lang mee gaat. Duurzaamheid is een breed begrip in de mode dus Laura gaf de deelnemers mee dat het goed is om te weten wat je zelf belangrijk vindt. Zo zorgt zij er ook voor dat de merken die zij aanbiedt aansluiten met haar visie. Samenwerkingen zorgen ervoor dat je meer mensen kunt bereiken met jouw boodschap!

En deze avond was niet mogelijk geweest zonder onze moderator Wies Schellart die alle interessante inzichten boven tafel wist krijgen!

What they do

Linda Vermaat is een filmmaker, startup scout, moderator en spreker bij events & talkshows. Mensen die de gevestigde orde bevragen en actie ondernemen inspireren Linda. Haar zoektocht naar deze mensen heeft geleid tot het mede-opzetten van het Slow Food Youth Network Nederland & Professional Rebel. Daarnaast is Linda film maker bij video productiebedrijf TwentieFour. Voor de internationale documentaire serie Fix the World & Make Money hebben zij 6 ondernemers gevolgd van over de hele wereld voor 24 uur. Linda is daarnaast international startup scout voor onder meer de Postcode Lotteries Green Challenge.

Anne Jet Niermeijer is CSR Manager bij Corendon. In haar functie is zij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van de duurzaamheidsstrategie bij Corendon (touroperator, vliegmaatschappij en hotels) en het managen van de Corendon Foundation. Hoe kun je ervoor zorgen dat vakanties worden ondernomen met respect voor mensen en planeet zodat wij ook in de toekomst van deze bestemmingen kunnen genieten? Anne Jet deelt haar persoonlijke reis over hoe zij zakelijke en privé invulling geeft aan een sustainability.

Laurens van Dort is Kleurbaas en founder van Fairf. Hij heeft binnen 2,5 jaar Fairf met succes in de Nederlandse markt gezet. Fairf (winnaar van de ASN Bank Wereldprijs) geeft iedereen in Nederland de mogelijkheid om een duurzame keuze te maken op het gebied van verf. Fairf probeert door de hele keten te verduurzamen en bezorgd haar pakketjes op de fiets in samenwerking met fietskoerier.nl. Daarnaast is Laurens coach van het Greenhouse programma van Climate KIC. Hier zet hij zijn kennis en kunde in om duurzame start-ups met theoretische kennis in combinatie met learnings uit de praktijk te begeleiden.

Wouter Buijze is mede-oprichter van Bundles. Bundles biedt spullen aan als een service aan en zorgt zo voor duurzaam gebruik en hergebruik. Waar je dan aan moet denken? Een abonnement op wassen, drogen, vaatwassen, of koffie. Klanten betalen voor gebruik van een wasmachine, vaatwasser of droger, in plaats van dat ze die spullen bezitten. Zo wordt het aantrekkelijk voor producenten om te investeren in spullen die duurzaam gebruikt kunnen worden en lang meegaan. Samen met hun partners verduurzaamt Bundles zo de keten.

Laura Snijder is de oprichter van de webshop Take it slow. Take it slow is een online store met duurzame modemerken voor de moderne bewuste vrouw (en man). De webshop Take it slow is in 2016 ontstaan tijdens Laura’s (25) eigen zoektocht naar fashionable duurzame modemerken. Laura vond een dusdanige webshop ontbreken en begon er zelf eentje, met succes! Take it slow is razendsnel uitgegroeid tot een succesvolle online shop voor vrouwen- en mannen kleding, schoenen en lifestyle producten.

Wies Schellart is senior CSR adviseur en bedrijven helpen om met duurzame oplossingen in hun business een positieve impact op maatschappij en omgeving te realiseren, is haar passie. Sinds 2017 werkt ze als zelfstandig projectmanager en consultant om met bedrijven duurzaamheid en MVO in hun organisatie te realiseren.

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page