1/1

15.11.18 // SEE Lifestyle Bal take-aways

Om ervoor te zorgen dat alle inspiratie van het Lifestyle Bal niet verloren gaat, delen we hier graag de take aways van de sprekers met je.

Kort over de sprekers van die avond

Jade Wilting heeft zowel de sociale als de ecologische effecten van 'fast fashion' met haar eigen ogen  meegemaakt toen ze in Hong Kong woonde en werkte. Door haar Zuid-Afrikaanse achtergrond verbaasde zij zich over de take-make-waste mentaliteit die zij in zowel Europa als Asia zag en gelooft ze dat verandering zowel noodzakelijk als onvermijdelijk is. Jade werkt op dit moment voor de social enterprise Circle Economy waar ze de transitie naar een circulaire textiel industrie probeert te versnellen. Daarnaast is zij zowel in haar professionele als in haar prive leven een ambassadeur voor een duurzame levenstijl, met name binnen het onderwerp textiel. 

 

Marjolein Stappers van ontwerpstudio d' werkplaats ontwikkelde na haar studie aan de Designacademy Eindhoven o.a. het duurzame project Oesterplat. Waarbij ze oesterschelpen omturnt in marmer. Marjolein creëert graag een wereld waarin mensen cultureel nieuwsgierig zijn, intellectueel levendig en gevuld met onweerstaanbare allure. “What can I do to improve, beautify or change a certain element of my society, environment? How are we going to do this? What kind of help will we need?

Sara Monster van Sara Rosalie studeerde Nederlands, werkte een aantal jaar in de media en startte toen haar bewuste skincare merk Sara Rosalie. Ze groeide op op een schapenboerderij op Texel, en leerde daar lanoline kennen. Een natuurlijk en diervriendelijk ingredient dat een soort magisch spul is voor de huid. Daarmee ontwikkelde Sara zes mooie gezichtsverzorgingsproducten met een duurzame visie in haar achterhoofd. 

 

Malu de Wit van MINIMAL•U helpt mensen bij het minimaliseren van hun leven. Het uiteindelijke doel is dat mensen meer tijd, energie en geld overhouden. Dit bereikt zij via inspiratie, advies en coaching. Haar grootste wens is dat de wereld de focus afhaalt van het consumeren en in plaats daarvan focust op wat goed is voor de mens en de natuur.

Jente de Vries is een gedreven en tikkeltje rebelse wereldverbeteraar en sociaal ondernemer met grote dromen. Een combinatie van ondernemen, impact, positiviteit, veel actie, maar juist ook af en toe stilstaan. Ze zette Kromkommer op en ging de strijd aan met voedselverspilling, was betrokken bij BlueCity en werkt nu met RotterZwam aan een nieuw circulair koffieconcept. Maar leefde ook een half jaar als boeddhistisch ‘stads-non’ tijdens haar project Going Monk in Rotterdam (en deelt dit nu via Rock Paper Soul). En bouwde natuurlijk vorig jaar haar eigen zelfvoorzienende tiny house.

21.5.19 // SEE Event Start Slow 

Om ervoor te zorgen dat alle inspiratie van het SEE event - Start Slow niet verloren gaat, delen we hier graag de take aways van de sprekers met je.

Kort over de sprekers van die avond

Linda Vermaat is een filmmaker, startup scout, moderator en spreker bij events & talkshows. Mensen die de gevestigde orde bevragen en actie ondernemen inspireren Linda. Haar zoektocht naar deze mensen heeft geleid tot het mede-opzetten van het Slow Food Youth Network Nederland & Professional Rebel. Daarnaast is Linda film maker bij video productiebedrijf TwentieFour. Voor de internationale documentaire serie Fix the World & Make Money hebben zij 6 ondernemers gevolgd van over de hele wereld voor 24 uur. Linda is daarnaast international startup scout voor onder meer de Postcode Lotteries Green Challenge.

Anne Jet Niermeijer is CSR Manager bij Corendon. In haar functie is zij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van de duurzaamheidsstrategie bij Corendon (touroperator, vliegmaatschappij en hotels) en het managen van de Corendon Foundation. Hoe kun je ervoor zorgen dat vakanties worden ondernomen met respect voor mensen en planeet zodat wij ook in de toekomst van deze bestemmingen kunnen genieten? Anne Jet deelt haar persoonlijke reis over hoe zij zakelijke en privé invulling geeft aan een sustainability.

Laurens van Dort is Kleurbaas en founder van Fairf. Hij heeft binnen 2,5 jaar Fairf met succes in de Nederlandse markt gezet. Fairf (winnaar van de ASN Bank Wereldprijs) geeft iedereen in Nederland de mogelijkheid om een duurzame keuze te maken op het gebied van verf. Fairf probeert door de hele keten te verduurzamen en bezorgd haar pakketjes op de fiets in samenwerking met fietskoerier.nl. Daarnaast is Laurens coach van het Greenhouse programma van Climate KIC. Hier zet hij zijn kennis en kunde in om duurzame start-ups met theoretische kennis in combinatie met learnings uit de praktijk te begeleiden.

Wouter Buijze is mede-oprichter van Bundles. Bundles biedt spullen aan als een service aan en zorgt zo voor duurzaam gebruik en hergebruik. Waar je dan aan moet denken? Een abonnement op wassen, drogen, vaatwassen, of koffie. Klanten betalen voor gebruik van een wasmachine, vaatwasser of droger, in plaats van dat ze die spullen bezitten. Zo wordt het aantrekkelijk voor producenten om te investeren in spullen die duurzaam gebruikt kunnen worden en lang meegaan. Samen met hun partners verduurzaamt Bundles zo de keten.

Laura Snijder is de oprichter van de webshop Take it slow. Take it slow is een online store met duurzame modemerken voor de moderne bewuste vrouw (en man). De webshop Take it slow is in 2016 ontstaan tijdens Laura’s (25) eigen zoektocht naar fashionable duurzame modemerken. Laura vond een dusdanige webshop ontbreken en begon er zelf eentje, met succes! Take it slow is razendsnel uitgegroeid tot een succesvolle online shop voor vrouwen- en mannen kleding, schoenen en lifestyle producten.

Wies Schellart is senior CSR adviseur en bedrijven helpen om met duurzame oplossingen in hun business een positieve impact op maatschappij en omgeving te realiseren, is haar passie. Sinds 2017 werkt ze als zelfstandig projectmanager en consultant om met bedrijven duurzaamheid en MVO in hun organisatie te realiseren.

© 2023 by TAKETALK. Proudly created with Wix.com

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon